Информаторот на Туристичкиот сојуз на Скопје и линковите на Вечер

Дали весникот Вечер почнува да ја менува својата коцепција во однос на линкањето на изворите? Во нивната електронска верзија...

Метаморфозите на Скопското Кале

Во срцето на Скопје покрај водите на реката Вардар каде древните вистини се проткајувале низ едно мало парче земја, шармантно се издига монументална тврдина....

Селски туризам – реплика

  Во контекст на постот на Волан за Селскиот туризам, чије пишување за иницијатива ја имаше сторијата за Тефик Тефикоски...

Петровден -> ноќ спроти Павловден

или кога се спојуваат светото со профаното Според МПЦ денеска е Петровден, а утре Павловден. Не случајно божјиот храм Св....

ФЕУДАЛНАТА КУЛА ВО СКОПЈЕ

  Блогери-истражувачи, посебно скопјани, дали знаете каде во вашиот град се наоѓа т.н. Феудална Кула илити позната како Беговската кула? Кулата е четиристрана градба, подигната на...