Заврши првиот Фестивал на виното во Скопје

Заврши првиот Фестивал на виното кој се одржа во Скопје помеѓу 19-21 Октомври 2007. Но не се криви луѓето за малата посетеност која покрај...

Туризмот на весникот Вечер

  Веќе неколку месеци го пратам весникот Вечер кои информации ги објавува во рубриката ,,Скопска". Еден од најфреквентните написи кои...

Манастирот свети Јоаким Осоговски

  Денеска некако ми тргна со афирмација на македонското културно богатство. Во овој случај се работи за статијата на Катерина...

Како изгледа еден ден во Македонија

Верувам дека некои од вас веќе ги има погледнато овие видео клипови на you tube, или пак се постирани...

Зошто нема културен туризам во Македонија

Македонија нема средени археолошки локалитети и туристички понуди за да привлечат гости од странство. Брендот „Македонија“...