Петровден -> ноќ спроти Павловден

или кога се спојуваат светото со профаното Според МПЦ денеска е Петровден, а утре Павловден. Не случајно божјиот храм Св....

ФЕУДАЛНАТА КУЛА ВО СКОПЈЕ

  Блогери-истражувачи, посебно скопјани, дали знаете каде во вашиот град се наоѓа т.н. Феудална Кула илити позната како Беговската кула? Кулата е четиристрана градба, подигната на...