web analytics
Дома Автори Потови од Археолошки дневник

Археолошки дневник

1128 ТЕКСТОВИ 109 КОМЕНТАРИ
Здраво. Моето име е Василка Димитровска, магистер по археологија, директор на ХАЕМУС и менаџер на културно наследство. Читаш оригинални текстови на мојот личен веб сајт. Ти благодарам и го ценам твоето време посветено на моите белешки.

Кога моето менторство ќе се претвори во Европска награда за млади...

Во декември минатата година со ХАЕМУС одржав обука за менторство за конкурсот на „Млади европски креатори на наследството“. На обуката присуствуваа многу заинтересирани педагози,...

Моето експертско мислење за Охрискиот регион како светско наследство на УНЕСКО

На 18.01.2023 бев поканета од страна на Делегацијата на ЕУ во Скопје да се придружам на Амбасадорот Дејвид Гир и на останатите 17 амбасадори...

Mоето учество во капиталното дело „Aрхеолошки лексикон“

Си спомнувам дека идејата за „Археолошкиот лексикон“ почна сосема спонтано некаде пред околу десетина години, како идеја на Мишо Ристовски, во тоа време додипломец...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!