web analytics
Дома Автори Потови од Археолошки дневник

Археолошки дневник

1132 ТЕКСТОВИ 109 КОМЕНТАРИ
Археоошки дневник е првата веб страница во македонскиот интернет простор посветена на археологијата како наука. Сајтот во континуитет постои од 2005 со цел едукација, промоција, интерпретација и популаризација на богатото македонско културно наследство.

Интерпретација на пораките од шишињата за вино – наследството што го...

0
Минатата година со ХАЕМУС го спроведовме проектот „Интерпретација на гастрономијата како локален идентитет“, поддржан од програмата i-Portunus и финансиран од Европската Унија. Во рамките...

Кога моето менторство ќе се претвори во Европска награда за млади...

Во декември минатата година со ХАЕМУС одржав обука за менторство за конкурсот на „Млади европски креатори на наследството“. На обуката присуствуваа многу заинтересирани педагози,...

Моето експертско мислење за Охрискиот регион како светско наследство на УНЕСКО

На 18.01.2023 бев поканета од страна на Делегацијата на ЕУ во Скопје да се придружам на Амбасадорот Дејвид Гир и на останатите 17 амбасадори...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!