web analytics
Дома Автори Потови од Археолошки дневник

Археолошки дневник

1131 ТЕКСТОВИ 109 КОМЕНТАРИ
Здраво. Моето име е Василка Димитровска, магистер по археологија, директор на ХАЕМУС, консултант, менаџер на наследство и сертифициран интерпретатор. Читаш оригинални текстови на мојот личен веб сајт. Ти благодарам и го ценам твоето време посветено на моите белешки.

Моето експертско мислење за Охрискиот регион како светско наследство на УНЕСКО

На 18.01.2023 бев поканета од страна на Делегацијата на ЕУ во Скопје да се придружам на Амбасадорот Дејвид Гир и на останатите 17 амбасадори...

Mоето учество во капиталното дело „Aрхеолошки лексикон“

Си спомнувам дека идејата за „Археолошкиот лексикон“ почна сосема спонтано некаде пред околу десетина години, како идеја на Мишо Ристовски, во тоа време додипломец...

Џоломарите од Бегниште

Си спомнувам првата работа којшто ја научив на семинарот на УНЕСКО за менаџмент на нематeријалното наследство беше дека треба да се одвикнам од употреба...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!