ПОСЛЕДНИ НАПИСИ

Интерпретациска обука: Наследството како основа за одржлив развој на културниот и природниот туризам

На 16.09.2023 од 09-17 часот во просториите на Europe House Скопје, во организација на ХАЕМУС се случи интерпретациска обука „Наследството како основа за одржлив...

Интерпретација на пораките од шишињата за вино – наследството што го пиеме

Минатата година со ХАЕМУС го спроведовме проектот „Интерпретација на гастрономијата како локален идентитет“, поддржан од програмата i-Portunus и финансиран од Европската Унија. Во рамките...

Култот на Свети Никола во Општина Бутел

Пред неколку години работејќи на проектот за „Водич низ византиските цркви во Скопје“, којшто во 2019 година излезе како посебно издание на ХАЕМУС, се...

Патешествие околу светот со срцето во Малешевијата

Еден убав и невообичаено топол ноемвриски ден, се упативме во срцето на Малешевијата, или како што најчесто ја нарекуваме „нашата мала Швајцарија“. А таму...

Како го создадов „Ловот на богатство низ Скопје“ – активност за сите млади истражувачи

Горда сум што создадов активност како што е „Ловот на богатство на Скопје“, којашто е всушност печашка тура низ градот збогатена со интерпретациска едукација...