Дома Археологија Информаторот на Туристичкиот сојуз на Скопје и линковите на Вечер

Информаторот на Туристичкиот сојуз на Скопје и линковите на Вечер

1,495 views
0

Дали весникот Вечер почнува да ја менува својата коцепција во однос на линкањето на изворите? Во нивната електронска верзија како да зачестија директните линковите кои одат надвор од нивниот сајт,  а се однесуваат на конкретната статија. Последниот случај е со текстот посветен на штотуку испечатениот Туристички информатор на Скопје за месец мај, што еднаш месечно го издава градскиот Туристичкиот сојуз.

Но, како и секогаш, тоа не би била јас, ако не дадам една мала забелешка. Забелешката во овој случај се однесува на Туристичкиот сојуз на град Скопје, за кои очигледно изданието што го печатат со предумисла е наменето само за странците. А домашните граѓани? Па ништо, тие и понатаму ќе си останат ,,просто” проширени во однос на фактот што не постојат флаери, информатори или популарни книги во можат на свој јазик да прочитаат за културно историските споменици во Скопје.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име