Дома Интернет Официјален web – портал посветен на Никола Мартиноски

Официјален web – портал посветен на Никола Мартиноски

3,838 views
0

 

За сите љубители на уметноста би сакала да го препорачам новиот сајт кој е посветен на животот и делото на големиот македонски сликар Никола Мартиноски. Сајтот е двојазичен, на македонски и англиски, каде покрај библиографијата можат да се најдат уште податоци за неговите изложби, освените награди, критички осврт за делата, сето тоа проследено  со галерија на слики. Проектот е реализиран со финансиски средства од Министерството за култура на Република Македонија.

 Nikola Martinoski

Адреса: www.martinoski.mk

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име