Дома WWWести Една мумија за вас, о не ви благодарам!

Една мумија за вас, о не ви благодарам!

1,633 views
0
Суданските власти уапсија 12 луѓе со оптужба за шверцување со антиквитети, помеѓу кои се наоѓаат и мумии. Судан, дом на древната ,,Нубијска цивилизација” како што веќе еднашка напишав, има повеќе пирамиди отколку Египет. А знаеме…Колку повеќе пирамиди, толку повеќе мумии. Единствената разлика е во тоа што се направени помалку археолошки ископувања за разлика од соседната земја. Со самото тоа за жал се добива и погрешна претстава за оваа древна култура.

Извор на веста: Reuters

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име