Home Администрација Како котира Археоблог на Технорати

Како котира Археоблог на Технорати

1,351 views
0
После година и кусур блогирање, можам да кажам дека сум задоволна како мојот блог котира на еден од светските search engine-и Technorati. Навистина не знам на кој начин Technorati ги рангира блоговите, посебно што јас по мојата преселба едвај и да употребувам тагови во постовите, вклучително со се тагот ,,archaeology” .

Но сепак доколку се искуца токму тагот ,,archaeology” , мојот блог на Technorati го завзема дванаесеттото место. Ако се земе во предвид дека некои од топ 10 не се блогови за археологија, туку сајтови, тоа значи дека и покрај тоа што сменив платформа, блогерај, домејн, име на блогот и линкови, сепак Археолошки дневник vol.1 го продолжува своето патешествие на интернетот. Честопати независно од мене. Тоа беше и една од идеите за овој мој мини-проект. А ќе гледам така да остане и во иднина. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here