Дома Архитектура Видео клип – Реконструкција на неолитска куќа од Говрлево

Видео клип – Реконструкција на неолитска куќа од Говрлево

2,988 views
3
Археолошкиот локалитет ,,Церје”, во близината на селото Говрлево (Скопје, Македонија) според пронајдените артефакти, е датиран од Раниот Неолит до почетокот на Бронзеното доба. Овој видео клип претставува реконструкција на Неолитска куќа од овој повеќеслоен локалитет, земајќи го во предвид фактот дека овие куќи за живеење биле правени од камен и дрво, што е посведочено и со нивно присуство на теренот.
Клипот е courtesy на ЦД-РОМ-от ,,Македонски Древности“, а музиката е на Бодан Арсовски.
Уживајте 🙂

3 КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име