web analytics
Дома Тагови Божиќ

Таг: Божиќ

Среќен Божиќ

Како и секоја година, за овие денови моите ритуали се однапред одредени. Горе-доле (со варијанти на тема) традиционално се знае редоследот на настаните пред Божиќ....

Среќен Божиќ

  Запишана во многубројните кодови на конструкцијата од традицијата која не е создадена за да се предава туку е конструирана за да создаде ...

Прво Обрезување или Раѓање, Божик или Божиќ

Многу нелогичности постојат околу термините за празнување на некои традиционални празници во православниот свет. Следејќи ги постовите на Кибицер -  "Грегоријански v.s. Јулијански календар",...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!