web analytics
Дома Автори Потови од Археолошки дневник

Археолошки дневник

1139 ТЕКСТОВИ 109 КОМЕНТАРИ
Археоошки дневник е првата веб страница во македонскиот интернет простор посветена на археологијата како наука. Сајтот во континуитет постои од 2005 со цел едукација, промоција, интерпретација и популаризација на богатото македонско културно наследство.

Сексот и Музејот

  Текстот е публикуван во книгата - В. Димитровска, 2008, Археолошки дневник, Аквариус, Скопје,87-89. Се започна од веста за најстариот кондом на светот, кој во...

Блогови на археолози и извори за археологија

  Блогови под вистински имиња: Julien Riel-Salvatore - A Very Remote Period Indeed David Beard - Archaeology in Europe, The Godmersham Project Weblog Ioannis Georganas, PhD - Mediterranean...

Технологијата на праисторискиот човек

ИЗЛОЖБА ЗА ПОЧЕТОЦИТЕ НА ЧОВЕШТВОТО Датум: 31.05 2006 во 20:00h Извор: Технологијата на праисторискиот човек УТРЕВЕЧЕР ВО МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНИЈА, ПОСТАВКАТА КОЈА Е ГОСТУВАЊЕ ОД ХРВАТСКА,...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!