Дома Археологија Archaeomeme

Archaeomeme

2,951 views
1

И јас да сум ти била од оние тагнатите. И тоа не е еднашка, не два пати, туку цели три пати. Благодарам за укажаното внимание. Во последно време толку се пребукирав со дизајнот на сајтов па малку ,,споро контам” што се случува по блогосферата. А сега да си ја исполнам домашната задача:

All these points are both important and deserving of further theoretical and empirical investigation, and they lead one away from a simple model of agency to a complex and difficult one. However, they are only part of the issue. What makes agency theory difficult to grasp, in my view, is not its intrinsic theoretical properties, not the conceptual refinement of concepts like habitus, structuration or action.

On the nature of theoretical archaeology and archaeological theory, Matthey H. Johnson, Archaeological dialogues, Decembar 2006|Vol.13|No.2|, Cambridge University Press.

Клучните зборови со упатство за употреба кои дојдоа via Iacovibus, би сакала да бидат проследени од:

*Флебур * Ненад Јовановиќ * Алекс Букарски * Ана Пејчинова * Ицко *

– земи било каква книга која се наоѓа во твоја непосредна близина, а која има над 123 страници
– отвори на 123-та страница
– прочитај ги (не мора на глас) првите пет реченици кои почнуваат на таа страница
– следните три реченици (после тие пет) запиши ги на блог
– наведи ја книгата и авторот
– тагни пет следни блогери

1 КОМЕНТАР

  1. LOLITA MEME…

                   Ignited by IACOVIBUS, a nice little game, Book Meme, was passed onto me by my favorite poem catcher ASN (and wow he is hot) His blog SCHIZOCHRONIA is a heaven of the p…

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име