Дома Археологија Конференција – Праисториската уметност во Италија

Конференција – Праисториската уметност во Италија

1,954 views
0

Конечно програмата за оваа конференција на IIPP е достапна на нивниот web site (во pdf формат). Оваа година на 42от научен собир топикот е “Prehistoric Art in Italy“, а средбата ќе се одржи од 9-13 Октомври 2007 во Trento, Riva del Garda и во Val Camonica. Може да се пријавуваат наслови за текстови како и постери кои ќе бидат презентирани на оваа конференција, така да ова е уште една шанса за македонските археолози (тука мислам на оние помладите) да го покажат своето знаење и лични истражувања.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име