Дома WWWести Пронајдени остатоци од Ацтечка пирамида

Пронајдени остатоци од Ацтечка пирамида

1,470 views
0
Веста веќе беше објавена на CNN и во L. A. Times дека во Мексико Сити е пронајдена Ацтечка пирамида. Ќе требаше да напишам огромна сторија. Притоа да ги спомнам и другите пирамиди, императорот Moctezuma II, генерал Кортез и неговите трупи, инвазијата на Мексико и една ноќ во 1520 така наречена La Noche Triste (Тажната ноќ). Ама ме мрзеше да пишувам. 🙂


Ацтечка пирамида на Чолула (Cholula) има 15% поголем волумен
отколку највисоката Египетска пирамида.

Сте ја читале ли некогаш ,,Кога сонцето беше бог” од Зенон Косидовски? Би требало. Мене ми беше еднo од поомилените четива кога се запишав на факултет. Оваа книга која се води под категоријата белетристика, на еден необичен начин ќе ви ги прошири видиците и ќе ви ги оживее древните светови. Археологијата ќе ја засакаат дури и оние кои мислат дека е таа досадна и неинтересна. Ако воопшто постојат такви.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име