Дома Палеоантропологија Книги – ,,The Last Human”

Книги – ,,The Last Human”

1,942 views
0
Палеонтрополошките пронајдоци на 20 век не се воопшто малку. Напротив, тие само пополнија дел од празнината во еволуцијата на хоминидите, и отворија уште безброј прашања. Последното нешто кое излезе на оваа тематика а може да се порача по пристојна цена преку Амазон, е книгата во издание на Универзитетот Јејл насловена како ,,The Last Human” – A Guide to Twenty-Two Species of Extinct Humans“.

“The Last Human presents a comprehensive account of each species with information on its emergence, chronology, geographic range, classification, physiology, … “

Напишана од врвни стручњаци помеѓи кои и Donald C. Johanson (Доналд Џонсон) и Meave Leakey (Мив Лики) оваа книга ни ја претставува човечката еволуција во форма на епска сторија, чии почетоци за сега можат да се следат од Африка, шест до седум милиони години B.C. па до крајот на 20 век. На сајтот на универзитетот може да се прочита инфото за книгата поделено во Reviews, Contens, Excerpts и index.

“This book vividly brings to life twenty extinct species of our ancestors, branches of a diverse human family tree. It shows the sequence of development of a combination of crucial adaptations that make us, the last surviving human, the unique species that we are today.”


Кликни на сликата за да ја зголемиш

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име