Дома Археологија National Geographic Hrvatska – отворија свој блог

National Geographic Hrvatska – отворија свој блог

2,777 views
2

 

За да не должам многу, образложението на текстот го имате кај Дуле. По само три и пол години постоење на National Geographic Hrvatska, тие отворија и сопствен блог. Списанието на National Geographic, од блиските нам балкански земји, се печати уште во Бугарија и во Србија.


една од најпознатите корици
на National Geographic од јуни 1985г.
со Афганистанското девојче

Толку ли не можеме да се избориме за свое место под сонцето во оквирот на групацијата National Geographic? Што е она кое не спречува да имаме сопствен производ во ланецот на едно списание кое не само што е од едукативен и образовен, туку е и од афирмативен карактер. Правилата на редакцијата велат дека само 20% од текстовите можат да бидат на автохтониот јазик каде излегува списанието, а останатото се преводи од англиски. За почеток и тоа е сосема доволно. Па наместо толку пари потрошени по реклами за Македонија на Интернет, многу подобро би било да се обезбеди една лиценца со која National Geographic би излегувал на македонски јазик. Секако, придружен со свој блог.

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име