Дома Археологија Порта(л) за влез во човечката Праисторија

Порта(л) за влез во човечката Праисторија

1,441 views
0
Некои Википедии во меѓувреме толку многу се развија, што во рамките на сопствениот проект стартуваа мали портали. На еден од нив можеме да ги следиме првите стапки кои ги направиле африканските Хоминиди 7 милиони години п.н.е., се до првите неолитски населби на Блискиот Исток.

Почнувајќи ги нашите чекори со Абел (Abel) и Луси (Lucy), преку човекот од Таутавел (Tautavel), мистичните цртежи на Ласко (Lascaux), па се до првите неолитски населби, можеме да ја следиме историјата на човештвото со сите пречки во вид на глацијации, климатски промени, миграции и адаптации, се до она кое што сме денес.

Како дел од француската Wikipedia, Порталот – Праисторија нуди огромен број на информации и појдовни линкови. Браво за Французите.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име