Дома Археологија Случајот Кочија (археолошките ископувања стопирани, а локалитетот обезбеден од полицијата)

Случајот Кочија (археолошките ископувања стопирани, а локалитетот обезбеден од полицијата)

1,133 views
0

 

Пред 18 месеци беа пронајдени и запленети од дивите копачи ексклузивни предмети и кочија во предворјето на една гробница кај селото Могила, делчевско. Никој не може да каже зошто се стопирани археолошките истражувања на делчевската могила, и зошто таа е под обезбедување со полиција, а во меѓувреме ископувања нема.

Кој е судски задолжен за случајов, може да продолжи да си го работи. Со оглед на тоа што публиката ќе треба да причека за публикување на овие наоди, јас направив slide show со оние кои беа презентирани во прилогот на Канал 5 телевизија. За фотографиите му благодарам на Волан, а за нивниот ,,квалитет” на Канал5.

[slideshare id=15264&doc=exclusive-archaeological-finds-from-ancient-carriage-macedonia-21852&w=425]

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име