Дома Лично Матка – но без фотографии !!!

Матка – но без фотографии !!!

1,250 views
0

Инспирација не треба да ти биде само природата туку и луѓето. Кибицер ти благодарам, ме подсети на духовно исцелителниот амбиент на Матка. Сепак…. 

Матка не е само речно крајбрежје и тесни планински патеки.

Матка е мир, духовна рамнотежа…прекрасен пејсаж 🙂

Матка е заборавено македонско катче, тука зад грбот на градот. Блиску, а сепак далеку.

Матка е место каде треба да се запре пропаѓањето на културните и природните вредности. Под итно се потребни неколку археолошки интервенции и конзервации.

Но….

Матка е и

Горд орел,
свет чувар на липите
каде светите човекови градби опстојуваат
и денес во нашата свест.

Зад секој крај е нов почеток!!!!!!

А за видео записот на кликов.

Матка
На пола пат помеѓу манастирот Св Богородица и Марков град, црква Св. Недела

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име