Дома WWWести Императорот Август, Мел Гибсон, црквата во Аберден, штиклите во театарот Епидаурус и...

Императорот Август, Мел Гибсон, црквата во Аберден, штиклите во театарот Епидаурус и мавзолејот Кјанлинг

2,313 views
1

Италијанските археолози објавија дека најверојатно го откриле родното место на императорот Август.

Ова е еден напис за Мел Гибсон, во екот на снимањето на срце-парателната митско-акциона авантура за турбулентниот крај на една од некогаш најмоќните цивилизации на Маите. Околу 300 скелети кои потекнуваат од 6 век беа откриени во St. Nicholas Church во Aberdeen, Scotland. Си ги откриваат ли тајните на својата религија Британците?

Министерот за култура на Грција со објава ги прогласи затворени следниот месец Atticus and Epidarurus театрите на кои им е потребна конзервација поради оштетување од високите потпетици на дамите.

Ќе заврши ли расправијата која ја започнаа археолозите, дали да го отворат Qianling Mausoleum, изграден пред 1,300 год. во ЈИ Кина, за време на династијата Tang. Многумина веруваат дека ако го отворат гробот, целата свила и хартија во истиот момент ќе се пресори во прашина.

Е доста е од мене, и многу е 😉

1 КОМЕНТАР

  1. […] Археологијата на Кина во Science Magazine Маски Let the Olympics Games Begin Во пресрет на Европското полуфинале во фудбал 2008 Археологијата и политката 1 – Peter Ucko (In memoriam) Бронзенодобска мумија пронајдена со кесе марихуана Императорот Август, Мел Гибсон, црквата во Аберден, шти… […]

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име