web analytics
Home Authors Posts by Археоблог

Археоблог

1137 POSTS 108 COMMENTS
Здраво. Моето име е Василка Димитровска, магистер по археологија, директор на ХАЕМУС и менаџер на културно наследство. Читаш оригинални текстови на мојот личен веб сајт. Ти благодарам и го ценам твоето време посветено на моите белешки.

Во Македонија имало Неандерталци – Најстарите остатоци од животот на човекот...

Во Македонија имало неандерталци Потврдено е дека испратените примероци на алатки ги изработувал неандерталец во периодот меЃу 47.100 + 4.800 и над 50.000 години...

ЈАВЕН АПЕЛ- МАКЕДОНСКАТА АРХЕОЛОГИЈА…ЗАКОПАНА….

До каде ќе дозволиме да оди потрагата по нашиот идентитет..ако постојано на границите од маргината ја поставуваме единствената наука која може да не вознесе...

ICE AGE II

  "Ледена доба: Топењето" Се сеќавате на симпатичниот опосум, малото предисториско животно слично на верверица од анимираниот филм "Ледена доба"? На неговите пријатели-предисториски животни, мамутот...
error: Content is protected !!