Home Апели Моите желби и молитви …

Моите желби и молитви …

2,065 views
0

Денеска по тертипите на нашето славење е Стара Нова Година. Денеска е исто така и Василица, мојот именден. Но јас немам ниту една желба за себе. Во мојата душа гори кандилце. Сите мои желби и молитви ги упатувам на оние на кои им се најмногу потребни во моментов, луѓето кои го преживејаа трагичниот катастрофален земјотрес на Хаити.

Message: IT’S NOT A GAME PEOPLE….#HAITI NEEDS US!!!!

____________________________________________________

Апдејт

15.01.2009 Вечер: Скопје ќе испрати 25.000 евра за Хаити.

Како не им е срам, се претргнавме колку помош ќе испратиме. Можеме да скратиме некое милионче од археолошките ископувања и онака ги има да ги “ринеш со лопата”. Уште ли ќе копаме, кога и ова што е ископано ништо не е публикувано.

_____________________________________________________

Факт е дека некои болки ќе останат бесконечни. Веројатно најтешки се оние кои човештвото ги носи инкорпорорано во својата колективна свест, за да послужат како пример на идните генерации.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here