web analytics
За менеВасилка Димитровска
магистер по археологија
Скопје, Македонија
e-mail: info@arheo.com.mk

Текстовите на сајтот не се лекторирани

ЧПП
Прирачник за коментирање

Пребарувај по сајтот
My pages and blogs
Blog in english
Архео-креатива

Verba volant scripta manent

Video|Channels|Community
Категории
Архива

PostHeaderIcon ТРАДИЦИОНАЛЕН БЕСПЛАТЕН РАЗГЛЕД НА СКОПЈЕ

 

Организатор: Туристички Сојуз на Скопје (ТСК)
Домаќин: Arwena
Тип: Еднодневна тура низ Скопје
Датум: Сабота, Ноември 15, 2008
Време: 11:00 am
Локација: Пред Дрводекор (спроти хотелот Holliday inn)
Град: Скопје, Македонија (погледни ја мапата)

Контакти на ТСК: телефон – 02 309 32 16; e-mail: info@skopjetourism.org

Туристичкиот Сојуз на Скопје вo сабота на 15.11.2008 за сите граѓани организира бесплатен разглед на градот со посета на културно-историските споменици Свети Спас, Скопското Кале, Скупи и Свети Пантелејмон.

Ова е традиционална туристичка атракција која се организира секоја година во чест на 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје. Во реализација на овој настан покрај Туристички Сојуз на Скопје партиципираат и: Здружението на водичи на Скопје, Завод за заштита на споменици на културата на Република Македонија, Македонската православна црква и превозниците “Млаз” и “Вардар Еxpres”.

Поканети се сите заинтересираните граѓани на незаборавен излет. Се посетуваат сите наведени локации, со различен распоред во зависност од итинерарот кој ќе го добие водичот.

Автобусите ќе тргнат од пред Дрводекор, спроти Холидеј Ин во 11 часот.

Се надевам се гледаме на едно убаво дружење, јас ќе бидам официјален водич на еден од седумте автобуси.

Групна фотографија на луѓето кои дојдоа на
бесплатна тура низ археолошкиот локалитет Скопско Кале
што ја организирав пред настапот на Синтезис.

One Response to “ТРАДИЦИОНАЛЕН БЕСПЛАТЕН РАЗГЛЕД НА СКОПЈЕ”

Leave a Reply

За сајтот

Добредојдовте на мојот сајт. Доколку ви се допаѓаат текстовите и сакате да ме следите кликнете на RSS фидот. Текстовите на сајтот не се лекторирани. Сајтот е заштитен со Законот за авторски и сродни права на Република Македонија.

Почитувајте ја лиценцата на Криејтив Комонс пред да позајмите без прашање на интернет.

Василка Димитровска магистер по археологија

UNESCO Club HAEMUS
SCUPINI ROMANI
Моја книга за Руг Баир
Visits
View My Stats