web analytics
Дома Тагови Ottoman heritage

Таг: Ottoman heritage

Сте биле ли некогаш во амам – a во чифт или...

Влезот на Чифте амам во Скопје Кога некој патник-намерник ќе дојдел во Старата скопска чаршија, таа имала да му понуди многу продавници каде што можел...

Турбето во Алаџa-џамија – Скопје

  Минатата година (некаде ова време) имав пост со наслов Уметноста на исламот во Македонија. Сепак би сакала да се осврнам и на некои поединечни...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!