web analytics
Дома Тагови Ottoman heritage

Таг: Ottoman heritage

Кулието во Скопје

Отоманската архитектура е архитектура на Отоманската империја. Како туристички водич честопати имам можност на туристите кои ја посетуваат Македонија да им го покажувам културно...

Ноќта кога Старата скопска чаршија дишеше

W0QblKBr4fk Секое утро во 2007 год. додека одев на моето работно место, на ископувањето на Скопското кале, поминуваав низ Старата скопска чаршија. Ако поради некоја...

Отоманските белези на еден фино формиран етнички субстрат

Пред некое време на facebook линкајќи еден текст напишав: Отоманскиот период е еден од подолгите културно-историски периоди во Република Македонија. И покрај тоа, се...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!