web analytics
Дома Тагови Скопје

Таг: Скопје

„Пиварски збор“ – официјален гласник на скопската пиварница

0
Ова е гостувачки пост на Александар Маџовски, колега и соработник од ХАЕМУС, со којшто веќе неколку години заедно го правиме истражувањето за историјатот на...

Пивара Скопје одбележува 98 години од своето постоење

Повод 98 години од своето постоење, во името на ХАЕМУС – Центар за научно истражување и промоција на културата, заедно со колегата Александар Маџовски наточивме...

За 25 динари со пајтон од Железничка до Пиварница

На фотографијата погоре се наоѓа прикажан скопскиот плоштад во 20-тите години од минатиот век. Може да се забележат веќе изградените домови на Настеви (1922)...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!