web analytics
Дома Тагови Скопје

Таг: Скопје

Скопското Кале – пример за лоша интерпретација на наследството

Утринава го следев онлајн предавањето на професор William Logan во организација на „Центарот за интерпретација и презентација на УНЕСКО“. Предавањето беше со одлични поенти,...

Кабинет со 14% екстракт

Ќе се зачудите како може некогаш по пат на научно истражување да детектирате одредена микроисторија која расветлува дел од историското минато, во овој случај...

„Пиварски збор“ – официјален гласник на скопската пиварница

Ова е гостувачки пост на Александар Маџовски, колега и соработник од ХАЕМУС, со којшто веќе неколку години заедно го правиме истражувањето за историјатот на...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!