Дома Cпонзорирано SheLeaders – Мојот најнов проект во рамките на Creative Europe

SheLeaders – Мојот најнов проект во рамките на Creative Europe

411 views
0

Би сакалa да го истакнам почетокот на активностите како консултант за наследство на мојот најнов проект за Креативна Европа насловен „SHELeaders“ (Владетелки на Балканот, Владарице Балкана). Со гордост ја споделувам скицата од симболот на проектот создадена од нашиот соработник и голем уметник Емир Дурмишевиќ

Во овој проект ХАЕМУС е вклучен како организација и логистика за делот од приказната кој се случува на територијата на Македонија, а јас дополнително сум вклучена како научен консултант на Археолошкиот институт од Белград. Партнери во проектот се:

Udruženje za digitalizaciju i informatizaciju kulturne baštine “Digi.ba”
NoHo Ireland
SSST – Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology
Narodni muzej Crne Gore
Arheološki institut Beograd
HAEMUS

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име