Дома Антропологија Мое интервју за COoLTuRa.mk: Да не се пречекори науката за да се...

Мое интервју за COoLTuRa.mk: Да не се пречекори науката за да се создадат митови за нацијата

3,025 views
0

vasilka_dimitrovska - cooltura.mkПомина скоро една година од мојата последна изјава и точно година и половина од моето последно интервју дадено за некој македонски медиум. Причините за моето отсуство во медиумите се повеќе професионални, отколку лични, бидејќи во последните две години работев паралелно на две проекта: на создавањето на HAEMUS и HAEMUS Journal, а следствено на тоа и развивање на силно вмрежување на интернет како платформи кои би ги собрале и поврзале истражувачите на Балканскиот полуостров од сферата на културното наследство.

Упатувам благодарност до порталот cOoLTuRa.mk и до новинарката Aleksandra Jurukovska за отстапениот простор. Во интервјуто зборувам отворено за моите ставови околу археологијата, политизацијата, за правилен третман на науката и мојата борба за нашето културно наследство.

Линк до интервјуто:

http://cooltura.mk/?p=40799

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име