Дома Археологија Call for papers – AARG 2008 ЉУБЉАНА

Call for papers – AARG 2008 ЉУБЉАНА

2,276 views
0

 

Пред некој ден ме побараа колегите од Љубљана да прашаат што се случува со отворениот повик за годинешниот собир на Аerial Arcgaeology Research Group (AARG) кој во септември ќе се одржи во овој град. Им паднало чудно што конкурсот е веќе 2 и пол месеца поставен на мојот блог/сајт, а од овој дел на светот до сега не дошла никаква реакција. Бидејќи еднашка веќе напишав пост на оваа тема, заинтересираните партиципанти сите податоци од званичниот Call for papers можат да ги подигнат тука во ПДФ формат.

Зa да им помогнам некако на моите словенечки колеги, како дополнување можам само да додадам дека поканата за конференција во најкраток можен рок ќе ја проследам до архитектите, авијацијата, географите, топографите, историчарите, Министерство за животна средина и просторно планирање др. Поточно до сите оние дисциплини кои денеска ги употребуваат изворите на далечинска детекција, а се поврзани со природните предели (landscape) и урбаните области.

Исто така здружението нуди неколку грантови (стипендии) за студенти и млади истражувачи кои би сакале да учествуваат на овој собир.

Само да потсетам дека рокот за пријавување на абстраките е до 31 Мај, а адресата за пријава се упатува на dave.cowley@rcahms.gov.uk


 

И мала напомена. Колеги, ве молам немојте да пријавувате теми со кои имате намера да земете некој грант и ќе ви послужат само за да се прошетате до Словенија. Верувајте дека тоа ќе ви се тресне од главата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име