Home Лично Христос воскресна, навистина воскресна

Христос воскресна, навистина воскресна

1,166 views
0
Оплакување на Христос, фреска Нерези, Скопје (1164 година)


„Оној што некогаш ја затвори бездната сега мртов се гледа и завиткан во смирна и плаштаница Бесмртниот како смртен во гроб се полага, а жените, плачејќи горчливо, дојдоа да Го помазат со миро, велејќи: ’Оваа сабота е најблагословена, зашто во неа Христос Кој заспа, по три дена ќе воскресне’.“

На сите православни и римокатолици, пријатели, читатели или попатни минувачи низ мојот блог, им ги честитам Велигденските празници. Нека ви е само за арно, и за многу години.


Христос воскресна, навистина воскресна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here