Дома Архео TV 2.0 Мојот мал Виенски валцер

Мојот мал Виенски валцер

1,524 views
0
Во пресрет на Новата година и на штотуку изгледаниот стандарден Виенски новогодишен концерт, се мислев дали да ја ставам познатата Tritsch Tratsch Polka или Radetzky March. Сепак се решив за нешто кое има поголемо значење за мене. Еден од моите омилени композитори – Леонард Коен (Leonard Cohen), на тема со стихови според Федерико Гарсија Лорка (Federico Garcia Lorca). Зад сето ова се крие една поголема историја, но можеби во некои иден пост. За сега, едноставно, уживајте во Take this waltz. 🙂

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име