Дома Археологија Укради ме и напиши ми ја историјата

Укради ме и напиши ми ја историјата

2,615 views
3

 

Сторијата која ја пренесе Дневник за украдениот материјал од археолошкиот локалитет Марвинци, дефинитивно ја прелеа чашата со архео-мафијата (види кај Волан 1,2,3) за која до сега директорот на Републички завод за заштита на спомениците на културата, Паско Кузман, тврдеше дека ја нема. Дефинитивно ова со ,,свештеничкава”, било вистина или не открива нешто друго. Дневник дознава од извор близок за настанов, кој пак од друга страна не само што препознава што е откопано (откако го нема на локалитетот) туку им ја знае и процедурата. Тоа значи дека или добро ги познава методолошките ископувања (значи е археолог или инспектор), или е дел од екипата. Или во трет случај има некој свој ептен близок во таа екипа, па му е шубе да отвори уста.

Paeonian priestes

Ако е ова навистина верно, Дневник треба да продолжи со сторијата до крај, да не се случи истото како со Канал5. Во спротивно ќе бидат само уште еден член на тимот медимуски лузери во Македонија.

Кога ќе чујам дека некого од нив уапсиле, ќе поверувам. До тогаш ќе важи ,,правилото”, дека дивите копачи се поддржани од страна на медиумите со написи како овој.

3 КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име