Дома Лично Четвртата димензија

Четвртата димензија

1,035 views
0
Кога ќе се пронајде еден артефакт на археолошко ископување , тој веднаш се документира. Покрај фотографија, обавезно му се земаат x,y и z, т.е. должината, ширината (од некоја однапред одредена оска) и висината (од определен и познат репер).

Но сите археолози по ископувањето всушност ја забораваат и четвртата димензија на артефактот. Таа димензија не зборува, но ни покажува каде е местото на тој артефакт во долгиот континуум од човештвото. Понекогаш е поважна од се. Зарем не било така и до сега. Дека…

,,Времето е најмудро од сите димензии. Затоа што ги познава сите тајни.”

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име