Дома Администрација Конференција е-Општество.Мк во Скопје

Конференција е-Општество.Мк во Скопје

1,496 views
0
Second international conference e-Society.Mk
Втора Меѓународна конференција „е-Општество.Мк“ ќе се одржи од 15 до 17 ноември во Скопје. Подржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Институтот отворено општество и Претставникот на ОБСЕ за слобода на медиумите, ќе покрие теми како:

 

,,Градење институционални рамки, електронска влада и учество на граѓаните, слобода на информациите и приватност на податоците, електронска комерција, електронски криминал и соодветна легислатива, онлајн журнализам, слобода на изразување на Интернет, блогови и други нови медиуми, open source и слично.”
За повеќе информации во однос на конференцијата можете да прочитате на  www.e-society.org.mk. Разбрав и дека ќе има можност сите заинтересирани за учество на предавањата, дебатите и работиллниците, да добијат покани.оригинално објавено од Razvigor (постирано и кај Дарко и Panta Rei)

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име