Дома Археологија BREAKING NEWS

BREAKING NEWS

1,651 views
0

Дали ќе настане скандал во македонската археологија?

Еден земјоделец од Мариово, кој орајќи си ја земјата пронашол цел штит (но во делови) со 12-кракото сонце, на кого е напишано името на Деметар? (еден од наследниците на Александар) е на сред скандал помеѓу Музејот на Град Прилеп и двајца археолози? од Катедрата по археологија.

Во Грција се најдени слични штитови ама никогаш со име на крал.

Веста се уште не е објавена на Канал 5 страницата, така да ова не е информација од прва рака. Гледајте ги нивните вести во 23 ч., а во наредните часови во зависнот од протокот на информации, ќе следува подетално известување на Археоблогот за епохалното археолошко откритие во Мариово.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име