web analytics
За менеВасилка Димитровска
магистер по археологија
Скопје, Македонија
e-mail: info@arheo.com.mk

Текстовите на сајтот не се лекторирани

ЧПП
Прирачник за коментирање

Пребарувај по сајтот
My pages and blogs
Blog in english
Архео-креатива

Verba volant scripta manent

Video|Channels|Community
Категории
Архива

PostHeaderIcon Мое интервју за COoLTuRa.mk: Да не се пречекори науката за да се создадат митови за нацијата

vasilka_dimitrovska - cooltura.mkПомина скоро една година од мојата последна изјава и точно година и половина од моето последно интервју дадено за некој македонски медиум. Причините за моето отсуство во медиумите се повеќе професионални, отколку лични, бидејќи во последните две години работев паралелно на две проекта: на создавањето на HAEMUS и HAEMUS Journal, а следствено на тоа и развивање на силно вмрежување на интернет како платформи кои би ги собрале и поврзале истражувачите на Балканскиот полуостров од сферата на културното наследство.

Упатувам благодарност до порталот cOoLTuRa.mk и до новинарката Aleksandra Jurukovska за отстапениот простор. Во интервјуто зборувам отворено за моите ставови околу археологијата, политизацијата, за правилен третман на науката и мојата борба за нашето културно наследство.

Линк до интервјуто:

http://cooltura.mk/?p=40799

Leave a Reply

За сајтот

Добредојдовте на мојот сајт. Доколку ви се допаѓаат текстовите и сакате да ме следите кликнете на RSS фидот. Текстовите на сајтот не се лекторирани. Сајтот е заштитен со Законот за авторски и сродни права на Република Македонија.

Почитувајте ја лиценцата на Криејтив Комонс пред да позајмите без прашање на интернет.

Василка Димитровска магистер по археологија

UNESCO Club HAEMUS
SCUPINI ROMANI
Моја книга за Руг Баир
Visits
View My Stats