Home Архитектура Разгледници – Византиските манастири околу Скопје

Разгледници – Византиските манастири околу Скопје

1,610 views
0

Византиската архитектура е архитектонски стил која настанал на територијата на Источното Римско царство (во подоцнежните текстови познато како Византија). Територијата на Република Македонија како дел од оваа империја наследила огромно културно богатство, најмногу во форма на цркви и манастири. Ова се неколку мои фотографии на кои се наоѓаат некои од поважните средновековни зданија во околината на Скопје.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here