Home Политика Како да се прошириме во рамките на НАТО и Шенген зоната

Како да се прошириме во рамките на НАТО и Шенген зоната

1,004 views
0

 

За сите овие години од постоењето на независноста на Македонија, по се изгледа дека we get lost in the translation of our transition. Воопшто ништо не се реши на политичко поле, со оглед на тоа дека вечерва во 00:00 часот за некои падна, а за некои се прошири шенгенскиот ѕид. Не треба да имаме ниту дилема околу ,,извесноста” од добивањето покана за членство во НАТО, туку околу ,,свесноста”.

 

Според видео клипов, постојат многу начини една држава да си ги прошири своите граници во рамките на НАТО и Шенген зоната. Тоа проширување во просторот некои го сметаат за политка … а некои за уметност. За кого како…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here