Home Археологија Владата за идната година вети огромен број на археолошки ископувања

Владата за идната година вети огромен број на археолошки ископувања

896 views
0
Интересен текст во денешниот број на Дневник, во кој се вели дека Владата на Р. Македонија ќе одвои 500 000 EUR, за да изгради Музеј над вода на Охридското Езеро. Убав потег на Владата со кој докажуваат дека не само што си го почитуваат сопственото културно наследство, туку дека имаат и пари за истото.

Значи штом имаат пари за еден оваков ,,Музеј”, за очекување е дека следната година во Македонија ќе има огромен број на археолошки ископувања кои сите заедно не би чинеле ни стотинка од оваа бројка. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here