Home WWWести Римски воени тетоважи, Кинески келтски мумии, кружната маса на крал Артур и...

Римски воени тетоважи, Кинески келтски мумии, кружната маса на крал Артур и мумијата од Перу

669 views
0

Дерл од содржината можете да ја прочитате на следните линкови:

Војниците на Римскиот император Хадријан имале ,,воени тетоважи”

Средба на цивилизации: мистеријата на Кинеските келтски мумии 

Откриена кружна маса во замокот Виндзор – доказ дека митот за кралот Артур е вистинит?

Дали најпознатата мумија од Перу во опасност?

© археоблог 2006

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here