web analytics
Дома Тагови Prehistory

Таг: prehistory

Палеолит (1) – зошто пештери и поткарпи?

Вовед Пред да се запишам на факултет се занимавав малку со алпинизам, планинарев и одев по пештери. Неколку години бев спелеолог и член на спелеолошкото...

Колку чини казна за фрлен пикавец врз културно наследство?

Не знам од каде да почнам да ја елаборирам својата разочараност од третманот кон сопственото културно наследство. Можеби од вчерашната тура на која ги...

Кокино, мегалитските глупости и непостоечките култури – Дел 4

Појаснување ЧЕТВРTО Зошто науката има потреба од Геоархеологија Daily it is forced home on the mind of the geologist that nothing, not even the wind that...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!