web analytics
Дома Тагови архитектура

Таг: архитектура

Музејот на град Кратово и Саат кулата

Како град и локална самоуправа, Кратово има неколку културни установи: музеј на град Кратово, домот на културата и градска библотека. И покрај тоа...

Кулието во Скопје

Отоманската архитектура е архитектура на Отоманската империја. Како туристички водич честопати имам можност на туристите кои ја посетуваат Македонија да им го покажувам културно...

Ноќта кога Старата скопска чаршија дишеше

W0QblKBr4fk Секое утро во 2007 год. додека одев на моето работно место, на ископувањето на Скопското кале, поминуваав низ Старата скопска чаршија. Ако поради некоја...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!