Дома Археологија Промоција на книгата: Анзабегово – населба од раниот и средниот неолит во...

Промоција на книгата: Анзабегово – населба од раниот и средниот неолит во Македонија

2,260 views
0

Музеј и Завод Штип
Ве поканува на промоција на книгата

Анзабегово – населба од раниот и средниот неолит во Македонија

од Воислав Санев

05. Ноември (петок) 2010 год.

во 18 часот, Собрание на град Штип

Книгата “Анзабегово – населба од раниот и средниот неолит во Македонија” е монографско издание на резултатите од истражувањата на локалитетот Барутница, подоцна во научниот све познат како Амзабегово. Резултатите од археолошките ископувања на овој локалитет поместени во книгата се случувале  во 1969 и 1970 година, од страна на тогашната Југословенската екипа во проект со експерти од САД. Уредник на изданието е Воислав Санев, а автори на текстовите се Воислав Санев, Милутин Гарашанин и Драга Гарашанин. Издавач е Музеј и Завод Штип.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име