Home Антропологија Првата ракиџилница во Скопје

Првата ракиџилница во Скопје

2,890 views
2

Сите знаеме што е ракиџилница. Место каде се пече, дестилира и произведува ракија. Но во Скопје, во стариот дел од градот познат уште како Стара Чаршија, пред една недела беше отворена првата ракиџилница каде може да се прескокнат почетните процеси и да се заврши директно со дегутирање на разните видови ракија кои се нудат. Во симпатичен ентериер (не ме земајте за збор дали е тоа поранешното Арарат), вгнезден во уличката која води од Даут Пашинот Амам кон Св. Спас никна уште едно место кое допринесува да се врати духот во овој дел од градот. Инаку ова не е платена релкама, само ми е драго што Старата чаршија почна полека да заживува.

Епа на здравје и ајде едно живели!. Па може и некоја блогерска седенка да падне, на вториот спрат има ептен добар амбиент. 🙂

2 COMMENTs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here