Дома Археологија Проекти – COST: European monetary unification, from Antiquity to modern times

Проекти – COST: European monetary unification, from Antiquity to modern times

2,277 views
0

Мојот колега од Франција Georges Depeyrot (Centre de recherches historiques /CNRS/EHESS) пред некој ден ми ја испрати апликацијата за проектот COST, со други зборови именуван како “European monetary unification, from Antiquity to modern times”. За разлика од праксата ваквите мејлови вообичаено да ги препраќам на моите македонски колеги, тука го споделувам видеото, а за дополнителни информации верувам дека можат да се снајдат и без мене. 🙂

Моето прашање гласи – A каде е Македонија во овој проект со сите тие “силни” археолози и наоди кои ги имаме? Во најмала рака очекував Нумизматичкиот оддел на Народната Банка да биде партиципант во еден ваков грандиозен проект.

[youtube]O1EOr1mT_Kc[/youtube]

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име