Дома Хералдика Циклус на предавања и вежби по хералдика

Циклус на предавања и вежби по хералдика

1,632 views
0

 

На 5.02.2009, во организација на одделот за едукација на Музеј на Македонија започна новиот циклус на предавања по хералдика. Во четвртокот на 12.02.2009. бидна првата од серијата на работилници, а утре ќе се одржи второто предавање од доцен д-р Снежана Филипова од Институтот по историја на уметност со археологија под наслов Нови ликовни хералдички извори.

Во прилог постирам линк од каде можете да ја превземете книгата “The Complete Book of Heraldry” на Stephen Slater, за што му благодарам на мојот колега од Србија – Архантис. Книгата е богата со 700 илустрации и фотографии, преведена е на руски јазик и надополнета со едно поглавје за руската хералдика.

Формат: пдф/рар/71.6 МБ – Превземи

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име